Reiki

Een Reiki-behandeling werkt ontspannend en geeft energie. Vaak combineer ik een Reiki behandeling met Quantum Touch zodat krachtigere resultaten mogelijk zijn. Je kunt rekenen op zorgvuldigheid en warme aandacht.

Naast de Reiki behandelingen verzorg ik ook Reiki initiaties en Reiki workshops.

Wat is Reiki?

reiki symboolReiki is het Japanse woord voor "Universele Levensenergie". Het is een oude geneeskunst die rond 1900 opnieuw werd herontdekt door Dr. Mikao Usui. Het is een methode waarbij de universele levensenergie wordt doorgegeven door middel van de handen. De energie stroomt als vanzelf en naar behoefte naar de plaats die energie nodig heeft. Reiki is holistisch en helpt iemand om van binnenuit heel te worden. In de meeste gevallen kan deze heelwording of heling in het lichaam waargenomen en gevoeld worden, en nemen de lichamelijke klachten af. Soms geneest het lichaam niet, maar vindt er een transformatie plaats.
 

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling gebeurt liggend of zittend (gekleed) en bestaat uit het plaatsen van de handen op diverse plaatsen op het lichaam. De Reiki energie begint als vanzelf te stromen waarbij vaak wordt gevoeld dat er warmte uit de handen van de behandelaar komt. Aangezien de Reiki-energie de totale mens heelt, kan bij behandeling ook heling op andere plaatsen in het lichaam en andere niveaus (emotioneel, mentaal en spiritueel) plaatsvinden.

Een Reiki behandeling duurt ongeveer één uur. Er zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

Wat kan Reiki doen?

Reiki helpt het evenwicht en harmonie in lichaam, verstand en geest op te bouwen:

  • natuurlijke zelf-genezing
  • vitalisering van lichaam en geest
  • in evenwicht brengen van de energiehuishouding
  • opheffen van blokkades
  • ontspanning, innerlijke rust
  • ontgifting
  • spirituele groei

Reiki werkt ook bij dieren.

Reiki initiatie

Tijdens de Reiki initiatie wordt het energiekanaal opnieuw geopend, zodat universele levensenergie kan stromen. Door de initiatie wordt de hoeveelheid energie die je kunt doorgeven vergroot. Ik gebruik de methode van inwijden volgens Diana Stein (zie haar boek "De kern van Reiki").

Regelmatig organiseer ik een workshop waar je samen met je medecursisten de initiatie krijgt, het behandelen oefent en ervaringen uitwisselt. Tijdens de eerste avond wordt de initiatie gegeven en leer je hoe je jezelf Reiki kunt geven. Tijdens de volgende avonden leer je anderen Reiki geven, bespreken we de Reiki levensregels en worden meer technieken aangereikt. Elke avond begint met een geleide meditatie.
In overleg verzorg ik ook initiaties op individuele basis.

Reiki workshops

Een overzicht van de Reiki workshops is te vinden op de workshops pagina.